Tesla prezinta un nou model de tigla solara pentru case

Elon Musk a prezentat zilele trecut in Los Angeles in cadrul Universal Studios pe locul in care s-a filmat Neveste Disperate, noile tigle de acoperis ce integreaza panouri solare. Acestea sunt realizate din sticla si isi propun sa fie un mod mai atractiv de a dispune acasa de energie ieftina fara a afecta aspectul locuintei.

elon musk new solar pannel
Tehnologia a fost dezvoltata initial de compania Solar City pe care Elon Musk a achizitionat-o recent.
Motivul pentru care Musk a ales sa lanseze noile tigle de acoperis in locul in care s-a filmat Neveste Dispearate, este pentru a scoate in evidenta cat de bine arata noile acoperisuri fata de clasicele panourile solare, acoperisuri pe care le-a numit “sweet roof”

noie panouri solare tesla
Pretul nu a fost facut public de Musk insa, a tinut sa mentioneze ca investitia va fi mai mica decat in cazul unui acoperis clasic pe care se ataseaza panouri solare. S-a specificat totusi ca aceste tigle se vor comercializa intr-o varitetate de culori si stiluri.

panouri solare tesla

In cadrul aceluiasi eveniment de lansare s-a prezentat si Powerwall 2 care este practic o mare baterie de stocare a surplusului de energie solara, pentru intreaga casa. Acesta va avea un cost de 5500 USD.

power wall 2

 

Sursa: BBC

Leave a Reply

Your email address will not be published.