Tesla ar putea deveni cea mai rapida masina de serie din lume

Cu ani in urma pe cand eram student, un profesor de informatica spunea ca daca masinile ar fi evoluat la fel de rapid pe cat au evoluat calculatorele, nu ar mai consuma combustibil si ar fi foarte rapide.

Se pare ca previziunea acestuia se va transforma in realitate cat de curand.

Urmatoarea generatie de Roadster Tesla va avea o acceleratie pentru modelul de baza de 1,9 sec. de la 0 la 100Km/h. Cu toate acestea, daca se vor adauga propulsoare cu gaze reci SpaceX, autovehiculul ar putea scadea timpul de la 1,9 la 1,1 sec.

Pe canalul de Youtube Engineering Explained s-au folosit unele din principiile fizicii lui Isaac Newton pentru a determina daca Roadsterul Tesla poate deveni una dintre cele mai rapide masini din lume. Prin conectarea informatiilor existente pe care CEO-ul Elon Musk le-a dezvaluit despre urmatoarea generatie de Roaster Tesla, gazda Jason Fenske a stabilit ca vehiculul va cantari aprox 2 tone ceea ce ar reprezenta o forta de acceleratie de 1,44 G.

In combinatie cu propulsoarele de gaze reci, printr-un pachet optional “SpaceX”, masina va fi propulsata cu 2,5G de la plecarea de pe loc. Aplicand legile fizicii in care viteza = acceleratia x timpul, se poate atinge o acceleratie de doar 1,1 secunde.

Sursa: Engineering Explained | YouTube

Daca Tesla poate produce acesasta masina, va deveni cea mai rapida masina cu productie de serie din lume. Pana acum, cele mai rapide masini de serie sunt Ultimate Evolution Coupe si Dodge Challenger SRT Demon ce au o acceleratie de 2,3 secunde la 0-100Km/h. De asemenea, va depasi si supercar-ul electric japonez Aspark Owl care poate ajunge la 100km in 1,7 sec.

Leave a Reply

Your email address will not be published.