Program gratuit de control parental pe iPhone / iPad

Cand lasi pe mana copiilor telefonul sau tableta, iti doresti ca in acele minute cand nu ii supraveghezi, sa se joace sau sa acceseze doar aplicatiile / site-urile adresate varstei lor.

Daca sunteti tentat sa investiti intr-o aplicatie de control parental, inainte de a aruca cu banii, poate ar fi indicat sa folositi restrictiile pe care Apple le-a adaugat in zona de setari a telefonului.

Pasii sunt urmatorii:

  • Pas 1: pe iPhone / iPad / iPod mergeti in Settings:

 

  • Pas 2: Apasati pe Restrictions si apoi pe “Enable Restriction”. Vi se va cere sa introduceti o parola pe care apoi va trebui sa o reintrouduceti ptr confirmare.

 
  • Pas 3: ┬áPrima restrictie pe care ar trebui sa o aplicatie ar fi sa nu le permiteti sa-si instaleze nicio aplicatie, inclusiv cele care au fost anterior achizitionate si se afla in cloud.

  • Pas 4: ┬áDeruland mai jos, apasati pe “Apps” si bifati doar pana la varsta copilului dvs. La “Website” aveti optiunea de a bloca toate site-urile, de a le bloca doar pe cele “Limit Adult Content” sau “Specific Website Only”. Oricare optiune ati alege, aveti posibilitatea sa configurati ce site-turi sa acceseze si ce site-uri nu (“Always allow … add a website” sau “Never allow …add a website”.

 

 

O data ce ati setat varsta copilului, veti observa ca din telefon au fost ascunze aplicatiile nepotrivite (deci ascunse, nu sterse). Spre exemplu, daca aveti un copil de 9 ani, si bifati varsta acestuia, aplicatii gen Youtube, GTA, Mortal Kombat, etc nu ii vor mai fi vizibile pe ecran si nici nu le va putea reinstala. Daca vreti sa reveniti la setarile anterioare si sa reapara toate aplicatiile: Settings -> General -> Restrictions -> OFF (reintroduceti parola setata anterior).

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.