Priviti cum autopilotul de pe Tesla evita un accident

Cu ocazia lansarii in aceasta vara a versiunii 8 a sistemului Autopilot pe masinile Tesla, Elon Musk, CEO companiei, a incercat sa convinga publicul ca masinile produse de el au un mare potential de a salva vieti pe sosele. Zilele trecute, o inregistrare din trafic venita din Olanda a intarit si mai mult decalarati lui Musk cu privire la puterea si importanta acestei noi functii de siguranta.

tesla autopilot carIn cazul accidentului din Olanda pe care-l puteti viziona in filmul urmator, se pare ca sistemele de siguranta de pe Tesla au emis semnale de avertizare sonora inainte de accident, intuind o posibila coliziuni intre masinile din fata. In cele din urma Autopilotul franeaza brusc in timp ce masinile din fata se accidenteaza.

https://youtu.be/eWDYa9kpqrc

 

Hans Noordsij, cel care se afla in masina autopilotata de la Tesla, a mentionat pe contul sau de Twitter ca franele au fost actionate inainte ca el sa reactioneze si sa franeze manual.

Autopilot 8 Tesla
Prin folosirea unui detector radar si a unui senzor video, noua versiune de software are capacitatea de a “vedea” prin masinile care merg in fata noastra, ar fi declarat Musk in luna Septembrie.

Sursa: Gizmodo.com / twitter.com/HansNoordsij

Leave a Reply

Your email address will not be published.