Oneplus 8 Pro are filtru cu raze X ce permite vizualizarea prin plastic si haine

One Plus 8 Pro vine cu o functie a camere foto pe care nu am mai intalnit-o la niciun alt smartphone pana acum. Nu stim inca daca acesta functie a fost ceea ce si-a propus producatorul sau daca a fost lansata accidental. Ei bine, se pare ca printr-o combinatie a senzorului infra-rosiu de pe telefon si a capabilitatilor software, camera poate vedea prin materiale de plastic sau imbracamintea de culoare neagra.

Ce care au deja un astfel de telefon, pot incerca aceasta functie pe obiecte de culoarea neagra, mergand in aplicatia foto si aplicand filtru de culori “Photochrom”.

Cei de la “The Verge” care au descoperit acest lucru recunosc faptul ca doar pe obiecte din plastic subtire este posibil sa vizualizati “cu raze x”. Daca este un obiect care are un plastic mai gros (ex camera foto DSLR), acest lucru nu este posibil.

Cei de la One Plus au refuzat sa comenteze despre aceasta functie. Cu toate aceastea, se pare ca procesul de bazeaza pe senzorii infra-rosu care rusesc sa colecteze un tip de radiatie pe care ochiul uman nu il poate sesiza.

Pentru a vedea “live” cum functoneaza, puteti viziona filmul de mai jos:

In ceea ce priveste infra-rosu, acesta este plasat imediat deasupra spectrului pe care ochiul uman il poate sesiza. Cu toate acestea, jumatatea din energia solara ce ajunge pe Pamant este infra-rosie. Infra-rosu poate fi captat doar cu camere speciale de termoviziune sau ochelarii de vedere pe timp de noapte.

Singura intrebare care ramane este daca aceasta functie va crea probleme pentru One Plus in contitiile in care filtru poate permite vizualizarea pe sub imbracaminte ce va duce la discutii legate de etica, viata privata, confidentialite.

Daca vrei sa vezi cat costa acest telefon, sau daca vrei sa il cumperi, click pe link-ul urmator: LINK

Sursa: The Verge

Leave a Reply

Your email address will not be published.