Masca de fata cu senzor pentru Covid-19

Inginerii de la Harvard si MIT proiecteaza o masca de fata care se va aprinde de fiecare data cand va detecta corona virus (Covid-19).

Aceasta masca este produsa de bio-inginerii care au lucrat la proiectarea unor senzori ce pot detecta virusi ca Zika si Ebola iar mai nou, au adaptat-o si pentru corona virus. Tehnologia este in stadiu de proiect de mai bine de 6 ani.

Unul din obiectivele inginerilor este de a integra in masca senzorul care poate analiza respiratia, tusea, stranutul si care va lumina in cazul in care acestea sunt contagioase.

Dezvoltarea senzorului, in forma sa initiala, a fost realizata in 2014 in cadrul laboratorului MIT unde avea capacitatea de detecta doar Ebola. In 2016, cercatatorii au publicat rezultatul si au mai adaugat si posibilitatea de a detecta virsul Zika.

Avantajul acestei masti sta chiar in timpul scurt in care poate identifica o persoana infectata, respectiv identificarea imediata, in comparatie cu analizele de laborator care nu sunt la fel de rapide desi sunt mult mai exacte.

Prin urmare, daca se aprinde semnalul luminos, inseamna ca persoana respectiva este pozitiva intrucat senzorul a detectat in saliva unul din virusurile mentionate mai sus.

Cei care au lucrat la acest proiect spera ca in urmatoarele saptamani sa poata prezenta varianta finala a acestui instrument de protectie.

Sursa:Business Insider

Leave a Reply

Your email address will not be published.