Livrarea coletelor Amazon se va face inclusiv cu Drone

Cat de curand Amazon va livra coletele comandate de clienti cu ajutorul dronelor. Serviciul se va numi Prime Air si va fi disponibil in aprox 4-5 ani publicului larg. Pana atunci sunt necesare o serie de teste precum si obtinerea autorizatiilor din partea autoritatilor americane. Anterior acestui anunt, gigantii Google si Alibaba si-au manifestat intentiile de a oferi servicii similare de livrare produse.

Amazon Prime Air

Noile drone de la Amazon pot livra doar pachete de mici dimensiuni cu o greutate de maxim 2.2 Kg pe distante de pana la 25Km. Se estimeaza ca un produs comandat va ajunge prin aceasta metoda in cel mult 30 de minute direct pe peluza din fata casei clientului.

Amazon Prime Air

Screen Shot 2016-03-20 at 19.05.00

amazon-drone-sense-and-avoid-technology-in-action

Screen Shot 2016-03-20 at 19.05.47

Dronele functioneaza autonom, fara a avea nevoie de supraveghere sau control uman. Acestea se ridica pe verticala pana la 120m, similar cu elicopterele, inaltime de la care modul de zbor se schimba in orizontal, similar cu cel al avioanelor. S-a optat pentru inaltimea maxima de 120m intrucat autoritatile au delimitat aceasta inaltime pentru zboruri de hobby.

Tehnologiile integrate in dronele de la Amazon permit identificarea pericolelor sau obstacolelor si evitarea acestora. In acest sens, reprezentantii companiei au declarat ca nu vor lansa PrimeAir decat dupa ce vor demonsta ca aparatele de zbor sunt sigure pentru public.

Modelul din imagine nu este singurul testat de Amazon. Se pare ca sunt evaluate alte cateva zeci de modele ce sunt supuse unor teste dificile de livrare cu privire la locatii, greutate sau marimea coletelor.

In filmul de mai jos, celebrul prezentator de la Top Gear, Jeremy Clarkson prezinta principalele beneficii:

Sursa: Amazon.Com/PrimeAir

Leave a Reply

Your email address will not be published.