Huawei a lansat noile telefoane P9 si P9 Plus

Huawei a lansat in cadrul unui eveniment organizat la Londra noile smartphone-uri P9. Producatorul chinez a decis sa intre in lupta cu Samsung Galaxy S7 si Lg G5. Daca e sa ne luam doar dupa modul in care arata, este clar ca Huawei P9 are ca target piata gamelor superioare de smartphones. Telefonul are o grosime de doar 6.95 mm, are constructie metalica de tip unibody si are marginile curbate pentru un grip mai bun.

In ceea ce priveste display-ul, Huawei P9 vine cu o dimensiune de 5.2 inchi, rezolutie de 1920×1080, iar P9 Plus are un display AMOLED de 5.5 inchi. In interior gasim un chipset Kirin 955 si un GPU Mali-T880 MP4, care este cel mai puternic procesor grafic instalat pe vreun telefon Huawei, dar care, la nivel de performata este ceva mai slab decat cel instalat pe Galaxy S7.

Huawei P9 vine cu doua variante de memorie: 3GB RAM / 32GB spatiu de stocare si 4GB RAM / 64GB spatiu de stocare, in timp ce Huawei P9 Plus vine cu optiunea 4GB RAM / 64GB spatiu de stocare. Toate versiunile au si slot de card in caz ca vreti să mariti spatiul de stocare.

In ceea ce priveste camerele foto, Huawei P9 utilizeaza ca si camera principala un setup dual de 12MP cu lentile Leica, dimensiunea pixelului este de 1.25 microni pentru performante mai bune pe lumina scazuta si apertura F/2.2. Focusul este laser, iar camera principala utilizeaza flash LED dual-tone. Camera secundara vine cu 8MP. Senzorii de pe dual camera sunt diferiti: unul este monocrom (capteaza lumina cu 300% mai bine si ofera cu 50% mai mult contrast) si unul este color. Pentru entuziastii in ale fotografiei, exista si un mod manual prin care se ofera un control mai mare cand vine vorba de ISO, expunere, viteza de declansare.

 

Huawei P9 mai are un senzor de amprenta imbunatatit, situat pe spate si are o baterie de 3000mAh (3400mAh pentru Huawei P9 Plus). Flagship-ul utilizeaza USB Type-C, are incarcare rapida, un setup dual speaker, iar ca si conectivitate utilizeaza Bluetooth, WiFi, NFC, GPS si un blaster infrarosu.

Huawei P9 va porni de la un pret de 599 de euro in Europa in varianta 3 GB RAM si /32 GB stocare, in timp ce P9 Plus vine la pretul de 749 euro in versiunea cu 4 GB si 64 GB spatiu de stocare. Initial, noile smartphone-uri P9 vor fi disponibile in 25 de tari, Romania nu este pe lista tarilor din primul val, insa P9 si P9 Plus vor ajunge in magazinele autohtone la sfarsitul lunii Aprilie.

sursa: huawei.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.