HomeApp va fi noua “vaca de muls” pentru Apple

“Hi Siri, I’m home”
Un mesaj de genul acesta va determina aprinderea imediata a luminilor din casa, va porni TV-ul iar draperiile se vor muta pe pozitiile presetata de dvs. De asemenea, seara, pe drumul de intoarcere, in masina, veti solicita lui Siri direct de pe iPhone sa porneasca aerul conditionat de acasa pentru a va asigura confortul mult dorit atunci cand pasiti in apartament.

phptcsz4d
Acesta este doar un indiciu a ceea ce va putea oferii Apple prin aplicatia HomeApp, o data cu lansarea iOS 10 in aceasta toamna.

Apple a inceput stingher sa se intereseze de zona de smart home atunci cand in 2014 a lansat HomeKit ce a permis companiilor producatoare de echipamente Smart Home sa dezvolte aplicatii de control a electronicelor si electrocasnicelor de acasa.

apple home app ios10
Totusi, trebuie sa mentionam ca in ciuda varietatii mari de produse inteligente pentru acasa existente pe piata, acestea nu sunt capabile sa comunica intre ele. Spre exemplu daca aveti o camera de supraveghere inteligenta si un bec inteligent, acesta din urma nu este capabil sa se aprinda si sa simuleze prezenta proprietarului cand cineva se apropie nepermis de mult de curtea casei dvs.

Aplicatia Home App pe care o vor prezenta cei de la Apple in luna Septembrie va fi compusa din trei sectiuni: Home, Rooms si Automation. Meniul “Home” va permite sa controlati accesoriile favorite, “Rooms” va permite sa controlati individual fiecare accesoriu din orice camera sau din intreg apartamentul in timp ce “Automation” va permite sa configurati unele accesorii care vor reactiona independent la diversi stimuli externi (ex. la detectarea miscarii in apropierea casei, televizorul si luminile sa vor aprinda, usile si geamurile se vor inchide)

apple home app ios10

Cea ce mi-a ataras atentia a fost optiunea de “Scenes” ce va permite ca pentru anumite camere sa activati actiuni specifice starii dvs de spirit. Mai concret, puteti avea o setata de genul “Good night” iar la auzul acestor cuvinte, Siri sa treansmita device-urilor inteligente din dormitor actiunile necesare: sa stinga lumina, sa inchida usile, sa lase jos jaluzelele si sa seteze termostatul la o temperatura potrivita.

HomeApp va functiona de pe iPhone, iPad, Apple Watch si Apple TV.

Apple nu este sigurul care vrea sa obtina o cota consistenta din piata de Smart Home. Amazon vinde deja device-urile Echo iar Google planifica lansarea in viitorul apropiat a unor dispozitive similare.

In continaure un film realizat de WSJ:

Sursa: Yahoo News

Leave a Reply

Your email address will not be published.