God Of War-noul titlu a fost prezentat in cadrul E3 2016

Sony si-a pornit conferinta de presa de la E3 2016 intr-un mod cum nu se poate mai spectaculos, prezentand o demonstratie de gameplay din God of War, noul titlu al sangeroasei serii de jocuri de actiune, care a incantat atatia gameri si care dupa parerea mea este unul dintre cele mai bune serii produse vreodata.

Totusi, desi Kratos se intoarce in postura de erou principal, vom avea de-a face cu o fata noua a acestui personaj: nemilosul spartan s-a schimbat, a imbatranit, are un copil si este capabil sa-si stapaneasca furia care l-a caracterizat in ultimele jocuri ale seriei de pe PlayStation 3. De atfel, Cory Barlog, game director-ul acestui joc (dar şi al lui God of War II) a explicat ca a hotarat sa-l transforme pe Kratos intr-un personaj mult mai uman, schimbat mult in bine de nasterea baiatului sau, o mutare inspirata de experienta de viata traita chiar de catre Barlog.

Actiunea are loc acum intr-o lume dominata de elementele mitologiei nordice, in care principalul obiectiv al lui Kratos nu mai este razbunarea cu orice pret, ci protejarea si dezvoltarea propriului copil, un soi de predarea a stafetei, metaforic vorbind. Asta nu inseamna ca nu vom avea parte de lupte spectaculoase si executii sangeroase, dupa cum se poate observa si din demo-ul de mai jos.

In schimb, a fost abandonata formula camerelor fixe din precedentele jocuri ale seriei in favoarea unei perspective third person clasice, jucatorii urmand sa aiba posibilitatea de a controla orientarea camerei cu ajutorul stick-ului analogic drept. Vor exista si elemente caracteristice jocurilor RPG (un sistem de experienta), nu vor exista timpi de incarcare sau pauze intre gameplay si secventele cinematice, insa jocul nu va face pasul catre formula open world.

 

God of War urmeaza sa fie lansat în exclusivitate pentru PlayStation 4, Sony si echipa producatoare de la studioul Santa Monica urmand sa anunte in curand noi detalii despre joc.

sursa:godofwar.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.