Geanta de voiaj inteligenta – jumatate robot, jumatate Segway

O companie numita  Ikap Robotics a inventat o geanta de voiaj inteligenta care ii va ajuta pe proprietari sa se descurce mai usor cu bagajul in aglomeratia din aeroporturi.
Geanta se numeste Olive si la exterior arata ca una normala. Acest model dispune, insa, de cateva caracteristici foarte interesante. In partea de jos, Olive dispune de un fel de hoverboard pe care utilizatorul se poate urca si merge. In cazul in care ti se pare penibil sa te deplasezi prin aeroport sau pe trotuar cocotat pe o geanta, o poti lasa sa se deplaseze singura. Olive se ghideaza cu ajutorul unor senzori si prin intermediul unei camere stereoscopice. Sistemul este suficient de inteligent incat sa poata sa recunoasca proprietarul si sa il urmeze peste tot, chiar si intr-o zona aglomerata.
Mai mult, Olive poate trimite notificari atunci cand proprietarul risca sa piarda zborul si dispune de un sistem prin care este masurata greutatea gentii astfel incat sa nu fie suprize la imbarcare.
Pentru ca toate aceste caracteristici sa functioneze, Olive include un acumulator de mari dimensiuni. Acesta poate fi folosit ca power bank pentru smartphone-uri, tablete si laptopuri.
Ca orice gadget inteligent, geanta dispune de aplicatii dedicate pentru smartphone, iar conectarea se face via Bluetooth. Prin intermediul aplicatiei utilizatorul poate debloca geanta şi vedea atunci cand cineva incearca sa acceseze neautorizat continutul.
Ikap Robotics nu a anuntat cand Olive va fi disponibila si nici cat va costa.
sursa: ikaprobotics.com

=42

Ti-a placut stirea ?