Garmin nu se teme de Apple Watch

Aparitia Apple Watch a ridicat standardul de asteptari pentru consumatori atunci cand vorbim de un smart watch. Insa ceasul celor de la Apple se adreseaza mai mult corporatisilor care vor sa fie si eleganti dar sa-si monitorizeze si activitatea de la sala de fitness. Daca iesim din sala si vrem sa alergam la maraton, sa dam o tura cu bicicleta prin padure cu functia de GPS activa ori sa facem 10 bazine de inot, Apple iese din calcul.

Fie ca vorbim de smart watch-uri sau bratari de fitness, daca vrem sa fie rezistente la socuri, sa aiba functie de GPS, sa reziste la apa si sa monitorizeze bataile inimii, optiunile sunt foarte limitate. Nici Apple, nici Fitbit, nici Jawbone, nici TomTom sau Polar nu ofera versiuni “full option”.

Cu toate acestea, exista pe piata un ceas care nu se teme de Apple si Fitbit iar acesta este produs de Garmin.

Garmin fenix 3 hr

 

Modelul de care discutam, Garmin fenix 3, monitorizeaza activitatile celor mai uzuale sporturi, integraza un GPS ce functioneaza independent de smartphone, vine cu altimetru, barometru si busola, se conecteaza la telefon pe Wifi sau Bluetooth si rezista la scufundari de pana la 100m (10 ATM) adancime. In plus, versiunea fenix 3 HR vine suplimentar cu senzor de monitorizare a batailor inimii precum si display acoperit cu sticla de safir, rezistent la socuri mecanice si zgarieturi.

Cei pasionati de alergare vor aprecia functiile de masurare a distantei parcurse, a vitezei atinse, bataile inimii precum si estimarea volumului de oxigen consumat pe minut. De asemenea, ceasul estimeaza momentul in care muschii incep sa oboseasca si ofera in cele din urma sugestii cu privire la recuperarea dupa efort (Recovery advisor)

Insa ceasul nu a fost proiectat doar pentru alergatori. Se poate utiliza cu incredere de skiori, inotatori, practicanti de golf dar si de cei pasionati de canotaj iar lista sporturilor nu se opreste aici. De exemplu in modul de ski, utilizatorii vor primi informatii despre traseu, viteza de coborare, distanta parcursa, unghiul de cadere dar si numararea curselor.

Garmin fenix 3 hr gps

Desi pare perfect, ei bine, pana si Garmin are minusurile lui. Aplicatia ce permite conectarea ceasului la un smartphone nu se integreaza perfect cu iOS de la Apple iar notificarile text sau e-mail reduc considerabil autonomia bateriei. Chiar si asa, ceasul are o autonomie cuprinsa intre 16 ore cu GPS-ul pornit si 40 de ore fara utilizarea acestuia.

In Romania se comercializeaza online la pretul de aprox 2900 lei (varianta bundel cu centura abdominala de fitness) iar pe site-ul producatorului la 599 USD fara centura de fitness sau 649 cu centura.

Cateva caracteristici tehnice:

  • Display rotund 3cm
  • Rezolutie 218×218 pix.
  • Greutate 86 grame
  • Functie de ceas, cronometru, alarma, calendar
  • GPS, Barometru, Altimetru, senzor temperatura
  • Alarma cu vibratii
  • Controlul muzicii de pe telefon
  • Memorie interna doar 32Mb (disponibili 26Mb)
  • Wifi, Bluetooth 4.0

Sursa: Garmin.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.