Elon Musk vrea sa ofere Internet gratuit oriunde !

Elon Musk, miliardarul excentric, proprietar al Tesla Motos si a programului spatial Space X, isi propune sa revolutioneze lumea in care traim prin lansarea pe orbita a 4.000 de sateliti cu ajutorul carora, oamenii sa beneficieze Internet WiFi gratuit oriunde pe glob.

Elon Musk

Primele detalii ale acestui proiect au ajuns la urechile publicului in luna Ianuarie a acestui an, prilej cu care Space X a inaintat catre FCC SUA (Federal Communications Commission) o solicitare de autorizare. Imediat ce aprobarile vor fi date, implementarea proiectului ar dura maxim 5 ani.

Falcon 9 wifi free space x

Modelul de Internet prin satelit la nivel global a fost propus in ultimii ani de o serie de companii, printre care amintim Google si Samsung. Totusi, compania lui Elon Musk, Space X, are spre deosebire de celelalte nu doar idea ci si partea hardware necesara implementarii.

Lansarea satelitlor se va face cu ajutorul rachetelor Falcon 9, testate cu mare succes in 2012, an in care au reusit sa duca pe orbita Pamantului o nava spatiala.

Falcon 9 wifi free space x

Doua intrebari apar in urma acestei stiri: este intradevar dispus Elon Musk sa investeasca sume imense de bani in acest proiect ? Companiile de telefonie mobila care au investit bani in infrastructura, mizand ca in viitor vor faca bani din seviciile de date, in ce masura vor fi afectate ?

Sursa: Headlines Global News (hngn.com)

Leave a Reply

Your email address will not be published.