Conectivitatea 5G va inlocui complet 4G pana in 2020

Toata lumea stie ce inseamna si foloseste 4G LTE (4G, mai exact, internet mobil de mare viteza care a ajuns la a patra generatie). Orice telefon nou sau tableta care se lanseaza acum ofera compatibilitate cu 4G, dar aceasta conectivitate ar putea deveni uitata in urmatorii 4 ani.

Verizon si AT&T sunt cei care au facut marele anunt, acestia au inceput testarile pentru noua tehnologie 5G incepand cu acest an, iar in 2017 ar putea fi chiar lansata intr-un spatiu mai restrans, pana in 2020, 5G ar putea inlocui complet 4G-ul de astazi.

5G

Verizon colaboreaza cu Alcatel-Lucent, Cisco, Ericsson, Nokia, Qualcomm si Samsung pentru acest proiect iar AT&T colaboreaza deocamdata doar cu Alcatel si Intel.

Testele din laborator pentru retelele 5G dezvaluie faptul ca vitezele de navigare pe internet ating 20 Gbps, insa in realitate vitezele de navigare pe internet in 5G ating 3.6 Gbps, adica de aproximativ 24 de ori mai mult decat vitezele 4G.

Avand in vedere ca in diverse zone de pe glob, inclusiv in Europa, se estimeaza ca retelele 5G ar urma sa fie lansate in preajma anului 2020, putem trage concluzia ca Romania ar urma sa aiba parte de o lansare similara.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.