Cele mai valoroase branduri in 2017

Recent, site-ul Market Watch a publicat un top a celor mai valoroase branduri din lume in 2017. Potrivit acestuia, dupa 5 ani consecutivi, Apple a pierdut locul 1 in favoarea celor de la Google.

top brands value

La 6 ani de la data la care Google a pierdut suprematia in topul celor mai valoroase branduri din lume in favoarea Apple, revine pe prima pozitie. Pentru fanii Android, aceasta inversare de locuri este imbucuratoare avand in vedere ca o mare parte din succesul companiei Apple din ultimii ani s-a datorat iPhone-ului.

Astfel, potrivit specialistilor, valoarea brandului Google in acest moment se ridica la aprox 109 mld. $ in timp ce brandul Apple valoreaza in jur de 107 mld $.

Valoarea brandurilor nu este data doar de cat de mult valoreaza companiile din spatele acestora cat si de calitatea abstracta perceputa de clienti ca urmare a increderii pe care o au in brandurile respective precum si recunoasterea imediata a numelui.

Locul 3 este ocupat “la mustata” de Amazon cu o valoare a brandului de 106 mld $. Locurile 4 si 5 sunt ocupate de AT&T cu 87 mld $ si Microsoft cu 76 mld $.

Samsung, in ciuda problemelor pe care le-a avut cu bateriile smartphone-urilor ce expodau in timpul incarcarii, a reusit sa ocupe pozitia a 6-a a top-ului, cu o valoare de 66 mld $ si in crestere cu 13% fata de anul precedent.

In continuare puteti vedea top 10 brand value la nivel global.

brand value 2017

 

Sursa: MarketWatch

Leave a Reply

Your email address will not be published.