Android continua sa manance cota de piata iOS.

Dupa un an dificil pentru Apple in care s-a confruntat cu scaderi ale vanzarilor la nivel global si probleme in justitie, vine si randul sistemului de operare Android sa dea batai de cap lui Tim Cook, mancand tot mai mult din cota de piata a sistemului de operare iOS.

Android eats iOS

Potrivit datelor raportate de Kantar World Panel pentru primul trimestru al lui 2016, Android a crescut semnificativ in SUA, Europa si China in detrimentul Apple iOS.

In top 5 tari europene: UK, Franta, Germania, Italia si Spania, cota de piata Android a crescut pana la 75.6%, cu 7.1% peste perioada similara a anului trecut.

Screen Shot 2016-05-11 at 21.28.47
In SUA Android a atins o cota de piata de 65.5%, cu 7.3% mai mult decat in trimestrul 1 din 2015.

cota de piata andoid SUA, cota de piata iOS SUA
In China, in majoritatea zonelor urbane, cota de piata pe Android a ajuns la 77%, cu 6% in plus fata de anul anterior.

China iOS Android marketshare
Aceste cifre reflecta cresterea competitorilor low-cost pentru Apple care ofera din ce in ce mai multe caracteristici rezervate pana de curand doar telefoanelor de top (ecrane de dimensiuni mari, procesoare puternice, senzor de amprenta, finisaje, etc).

In plus, Samsung Galaxy S7 care a prins doar cateva saptamani din primul trimestru a reusit sa intre in top 5 cele mai vandute telefoane din SUA si a mai “furat” in acest fel inca 4.2% din cota de piata iOS.

Toti ochii sunt acum orientati spre iPhone SE, varianta low-cost de la Apple, lansata in luna Aprilie a lui 2016. Analistii urmaresc cu interes daca va reusi Apple cu acest model sa stopeze declinul cotei de piata.

Pentru a vedea cota de piata Android, iOS, sau Windows in cele mai importante tari din lume – click aici

Sursa: Kantarworldpanel.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.