Amazon vrea sa-si livreze singur produsele

Cei de la Bloomerg au pus mana pe un document intern de la Amazon ce dateaza din 2013, potrivit caruia, retailer-ul online planuieste construirea unui business complementar activatii de baza prin care sa asigure logostica si livrarea produselor la nivel global.

Compania va fi infiintata pana la sfarsitul acestui an si se va numi “Global Supply Chain by Amazon”. Curierii cei mai afectati de aceasta miscare vor fi cu siguranta FedEx si UPS ce asigura cea mai mare parte a livrarilor pe continentul nord american.

Amazon Global Supply Chain
In prezent, proiectul acesta este codificat intern sub numele de “Dragon Boat” si este descris in documentul intern ca un “sistem revolutionar care va automatiza intreg lantul logistic international si care va avea ca scop eliminarea programarii livarilor dar si a manipularii documentelor asociate activitatii de livrare a marfurilor”

Jeff Bezos vrea sa controleze tot lantul de livrare, de la fabrica pana la utilizatorul final. Acesta ar fi spuns in cadrul raportului respectiv ca “vanzatorii (sellers) nu vor mai face programari de livrare prin DHL, UPS, FedEx ci vor programa livrarile direct prin Amazon”

Jeff Bezos
O serie de rapoarte recente evidentiaza ambitiile Amazon de a-si extinde business-ul in domeniul logisitic; Compania a raportat achizitii de remorci de camioane, nave de marfa precum si avioane destinate livarilor.

Directorul financiar al Amazon, Brian Olsavsky a incercat sa minimeze recent aceste zvonuri spunand ca nu exista intentii de a elimina companiile partenere de curierat ci de a le extinde.

Puteti citi raportul complet aici

Sursa: Bloomberg

Leave a Reply

Your email address will not be published.