20 de avioane pentru Amazon

Amazon a inchiriat in prima saptamana din Mai 20 de avioane tip cargo de la compania de leasing aviatic Atlas Air Worlwide. Aceasta actiune vine la doar 2 luni de la anuntarea unui deal similar cu o alta companie de leasing aviatic.

Amazon air cargo

Anuntul a fost transmis prin intermediul biroului de presa Atlas Air si mentioneaza ca intelegerea intre cele doua companii prevede inchirierea a 20 de avioane de marfa Boeing 767 precum si serviciile asociate acestora, respectiv: echipajul, intretinerea si asigurarea.

In plus, o data cu acest contract, Amazon are dreptul de a cumpara pana la 20% din actiuniile companiei Atlas Air.

Deal-ul este preconizat sa fie valabil pentru urmatorii 7-10 ani si va incepe sa isi faca efectul din a 2-a jumatate a acestui an.

Jeff Bezos Amazon
Prin urmare, impreuna cu avioanele inchiriate in luna Martie, Amazon are la dispozitie cel putin 40 de aeronave pe care le poate opera dupa bunul plac in urmatorii ani.

Aceasta miscare face parte din strategia Amazon de a-si dezvolta propria retea de curierat. Pana acum stim sigur ca si-a cumparat cateva mii de camioane precum si o companie franceza de curierat.

Amazon delivery truck

In continuare managementul Amazon se echiveza cand este intrebat despre adevaratele sale intentii. Recent, directorul financiar al companiei, Brian Olsavsky, ar fi declarat ca “motivul pentru care crestem capacitatea de livrare si logistica este de a servi clientii nostrii mai rapid, de a grabi livrarea precum si de a suplimenta prin eforturile Amazon capacitatea transportatorilor si partenerilor cu care lucram”. In realitate, se considera ca miscarea aceasta de a intra pe piata de curierat vine in contextul in care Jeff Bezos, proprietarul companiei Amazon, vrea sa limiteze puterea pe care o manifesta acum UPS si FedEx.

Sursa: Business Insider

Leave a Reply

Your email address will not be published.